دنیای اینستاگرام باز ها در ۵ سکانس!

دنیای اینستاگرام یکی از محبوب ترین و پر بیننده ترین پرتال های چند سال اخیر اینترنت به شمار می رود که یکی از سرگرمی های روزانه مهم صدها میلیون نفر از شهروندان کره زمین را تشکیل می دهد. اینستاگرام، از موفق ترین استارت آپ هایی بود که در چند دهه اخیر شکل گرفته و یکی از بهترین شکار های فیس بوک در قرن بیست و یکم. در این گزارش با مسائل جالبی درباره اینستاگرام آشنا می شنویم.
اینستاگرام را امروزه حداقل ۱۰ درصد جمعیت کره زمین به خوبی می شناسند و روزانه حداقل ۱ ساعت از وقت خود را صرف دنیای لایک و کامنت بازی و هشتگ گذاری و فالوو بازی در آن می کنند. بعضی ها هم که در اینستاگرام کسب و کاری راه انداخته و لباس و شکلات و گل و بسته کادویی و این جور چیز ها را تبلیغ و به فروش می رسانند، مغازه ۲۴ ساعته داشته و تقریبا همه روز، آنلاین هستند.
خیلی ها هم نه کسب و کاری در اینستاگرام برای خود دست و پا کرده اند و نه حتی علاقه ای به پست گذاری در این شبکه دارند. آن ها هر روز، ساعت ها به فالو کردن و بررسی آخرین و جدید ترین تصاویر سلبریتی های داخلی و خارجی و بررسی مد و لباس و پوشش و پشت صحنه زندگی خیلی ها می پردازند و بعضا ۱۰۰۰ پروفایل را ظرف چند ساعت بررسی می کنند!
اینستاگرام، شبکه اجتماعی عکس محور است. محوریت همه چیز در این شبکه بر مبنای عکس و به اشتراک گذاری عکس و سخن از عکس و این گونه مقولات است. در حالی که در دیگر شبکه های اجتماعی، عکس نقش محوری ندارد. اما شاید یکی از دلایل محبوبیت اینستاگرام بین کاربران قرن بیست و یکمی، محوریت عکس و عکس بازی باشد که البته جنبش های اجتماعی سلفی بازی و هشتگ نویسی نیز در این رویکرد عمومی دیجیتالی، تاثیر گذار بوده است.
دنیای اینستاگرام چگونه است؟
اینستاگرام، اپلیکیشنی برای گوشی های هوشمند، اکثر فعالیت خود را بر مبنی اسمارت فون ها هدایت می کند و خیلی کارایی خاصی بر روی دسکتاپ ندارد. اگر شما بخواهید از اینستاگرام روی دسکتاپ استفاده کنید، تنها قادر خواهید بود که لایک و کامنت گذاشته و وسلام! هیچ کار دیگری از طریق اینستاگرام روی نوت بوک نمی توانید انجام دهید.
پست گذاری و دایرکت و مسائلی از این دست، همه از طریق اپلیکیشن موبایلی اینستاگرام قابل انجام است و هر ماهه، نسخه های جدیدی از ان با کارکرد و امکانات بهتر به آن افزوده می شود.
هیچ کس فکر نمی کرد که کلمه عجیب و غریب دنیای اینستاگرام تبدیل به اپی بشود که یکی از محبوب ترین اپ ها در سراسر جهان شده و بخش غیر قابل اجتناب زندگی میلیون ها نفر در اقصی نقاط جهان شود. شبکه ای که برای استفاده از آن، نه زبان انگلیسی نیاز بود و نه سواد رسانه ای و نه سواد فناوری اطلاعات و ارتباطات. تحت یک اکانت و چند عکس و دکلمه پابلیش، برای جهانی شدن هر کاربری کفایت می کرد.
حال اگر این کار در دنیای واقعی معروف و مشهور بود، به محض ورود به اینستاگرام و اطلاع دیگر کاربران، سیلی از فالو ها و کامنت ها را به سمت خود دریافت می کرد. مهم نیست لیونل مسی با ۵۲ میلیون فالوور باشد یا تیلور سویفت با ۸۲ میلیون مخاطب یا باشگاه رئال مادرید با ۴۰ میلیون بیننده! سلبریتی های ورزش و موسیقی و سینما، در صدر پر بیننده های اینستاگرام هستند و نقشی الهام بخش و تاثیرگذار در این شبکه ایفا می کنند.
همین سلبریتی ها در دیگر شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر و لیندکین و پینترست، به هیچ عنوان در این سطح پر مخاطب و پر بیننده صفحات آن ها نیست. شاید این جادوی اینستاگرام باشد که می تواند ابزار رسانه ای دیجیتالی قدرتمندی برای سلبریتی ها و حتی اشخاص معمولی در سراسر دنیا بوده و زمینه محبوبیت آن ها را فراهم کند.
سکانس اول: سلبریتی های الکی!
اینستاگرام شاید در زمره نخستین ابزار های دیجیتالی دنیا باشد که توانسته ره صد ساله را یه شبه برای بعضی ها فراهم کند. چند عکس و چند ویدئوی ۳۰ ثانیه ای کافی است که دنیای هشتگ ها و جادوی لایک و کامنت ها، فردی با چند صد فالوور را در ظرف مدتی کوتاه، با میلیون ها مخاطب همراه کند.
اکنون فضای دنیای اینستاگرام مملو از سلبریتی های الکی معروف یا fake celebrities است. کسانی که به خاطر یک جراحی پلاستیک، یک اقدام خاص در داخل و خارج از کشور یا محبوبیت فانتزی بین عده ای، صفحاتی با چند میلیون فالورر داشته که تاثیرگذاری رسانه ای آن ها، حتی از برخی از خبرگزاری ها و نشریات نیز بیش تر است.
در این گفتار قصد نام آوردن از صفحه ای از چنین چهره هایی را نداریم، اما شما خواننده محترم اینستاگرام باز!، احتمالا در این مدت با صفحات برخورد کرده اید که فالور ۱m یا ۳m داشته و وقتی بررسی کردید متوجه شدید که مثلا ۴۰ عکس و پست معمولی یا کمی خاص توسط فردی به بهانه های گوناگون به قصد جریان سازی در عرصه ای به اشتراک گذاشته شده و صدها هزار نفر نیز به لایک گذاری و کامنت نویسی اقدام کرده اند.
این قضیه فقط مربوط به ایران نیست و در اکثر کشور های دنیا، شاهد صفحاتی هستیم که میلیون ها فالوور دارد و صاحب صفحه، شخصیت اجتماعی، فرهنگی، هنری، اقتصادی و سیاسی و حتی ورزشی خاصی نیست! علاوه بر این ها،اکنون رسم شده است که برخی افراد که بعضا زیر ۲۰ سال سن دارند، صفحه ای با موضوعات خاص و جذاب را برای قشر های خاصی از کاربران راه اندازی کرده و تصاویر مختلفی را در این موضوعات به اشتراک می گذارند.
چنین صفحاتی که اطلاعات خاصی به مخاطب نمی دهد و تنها افیونی برای هدر دادن وقت و فکر و ذهن و سرمایه کاربران هستند، بسیار زیاد و مخاطبان میلیونی هم دارند. حال اگر این تصاویر به گونه ای باشد که انتقاد و نظر دیگر کاربران را نیز به دنبال داشته باشد و اخبار اصطلاحا داغ شود، شمار فالوور ها مضربی از ۲ یا ۳ یا . . . افزایش پیدا می کند.
مبتذل نویسی، استفاده از ادبیات غیر فاخر و بیهوده نویسی، ۳ شاخص مهم در اینستاگرام در چند سال اخیر بوده است که بسیاری از صفحات پر بیننده عجیب، به واسطه این شاخص ها، مخاطبان زیادی را کسب کرده اند. این که چرا کاربران امروز اینترنت در دنیا که شمار زیادی از ان ها زیر ۳۰ سال سن دارند، تا چنین حدی به بیهوده نویسی و بیهوده انگاری و تلف کردن وقت و عمر خود در شبکه های اجتماعی روی آورده اند، مقولاتی است که در عرصه سایبر سایکولوژی و سایبر سوسولوژی به آن پرداخته می شود و شاخه های جالبی از علوم میان رشته ای جدید هستند.
اینستاگرام شبکه ای است که کاربران بسیاری در آن، بین ۱۵ تا ۳۰ سال هستند و این قشر سنی، معمولا بسیار از دوستان و آشنایان خود تاثیر پذیر است. این قشر، معمولا از نظرات هم سنی ها و هم قطاران خود بیش از تحقیق شخصی و انفرادی برای تصمیم گیری استفاده می کنند و به همین خاطر شاهد هستیم که صفحات فروش لباس و ساعت و اکسسوری های دخترانه و پسرانه در اینستاگرام، با موجی از سوی شماری از تینیجر ها، با استقبال رو به رو شده و بعضا این صفحات، سود سرشاری به جیب می زنند. سودی که شاید در ماه از درآمد مغازه های سنتی با مالیات بالا و هزینه های سربار، بیش تر باشد و بدون مالیات خواهد بود!
در اینستاگرام اکنون صفحات فروش کالا هایی تجملی و فانتزی را شاهد هستیم که در آمد ماهانه میلیونی داشته و تجربه ارسال کالا به بیش از ۱۰ هزار مشتری در سراسر کشور را در کارنامه دارند. عکس محوری در اینستاگرام، اگر چه یک نقطه ضعف برای این شبکه محسوب می شود، اما در حال حاضر نقطه مثبت و مزیت رقابتی فوق العاده در فضای کنونی شبکه های اجتماعی دنیا به شمار می آید که توانسته با جادوی عکس های دیجیتالی، گوی سبقت را از رقبای قدرتمندش برباید. اما این که اشتیاق به اینستاگرام بازی تا یک دهه دیگر هم ادامه خواهد یافت یا روش های جدیدی را شاهد خواهیم بود،مقوله ای است که باید برای آن صبر کرد.
به هر حال، اقدام مارک زوکربرگ، موسس غول شبکه های اجتماعی دنیا (فیس بوک) به خرید ۲ میلیارد دلاری اینستاگرام در سال ۲۰۱۳ میلادی نشان می دهد که او بیش از هر فردی دیگر در دنیا، به اهمیت تاثیرگذاری اینستاگرام در کسب و کار های آینده تحت لوای شبکه های اجتماعی پی برده و تلاش کرد تا برند این شبکه تاثیرگذار فرصت آفرین در سال های آینده را در اختیار بگیرد.
اینستاگرام با این قدرتی که به پیش می رود، خیلی ها را حتی از فیس بوک و توییتر به سمت خود کشانده و خیلی از کانال ها و گروه ها را کم مخاطب و کم مشتری کرده است. جادوی تصاویر و لایک بازی و کارکرد آسان و راحت این اپ، شاید در دو دهه آینده این مجموعه را مانند گوگل، یکی از میراث های دیجیتالی بشر بکند. جایی که بزرگ ترین آرشیو دیجیتالی از عکس های صدها میلیون انسان کره زمین خواهد بود و سرور اینستاگرام را به کلکسیونی از تصاویر دیجیتالی میلیارد ها نفر تبدیل خواهد کرد.
اینستاگرام سبب شده تا خیلی ها حریم خصوصی خود را که قبلا برایش احترام و ارزش زیادی قایل می شدند، به واسطه همرنگ جماعت شدن، فراموش کرده و به رفتار های عجیب و غریب روی بیاورند. تگ کردن های بدون اطلاع دیگر کاربران روی عکس، از دیگر مصادیق نقض حریم خصوصی کاربران در این شبکه به شمار می رود که هر روز شاهد بروز آن و فراگیریش در این شبکه عجیب هستیم.
سکانس دوم: اینستاگرام یا انتقام گرام!
با همه فوایدی که اینستا و شبکه های اجتماعی داردبه نظر می رسد اینستا ابزار خوبی برای نقض حریم خصوصی کاربران نیز شده است. اینستاگرام بر اساس آن چه از گزارشات ماهانه پلیس سایبر ایران متوجه می شویم، از جمله شبکه هایی است که به قصد انتقام گیری، مجرمان اینترنتی و کلاهبرداران سایبر، خیلی به آن توجه دارند و بهترین ابزار برای ضربه زدن و انتقام گیری از دیگران، از آن استفاده می کنند.
اکنون هم که خیلی مد شده است، خواستگار هایی که جواب رد می گیرند، تصاویر خصوصی دختر مورد علاقه خود را به قصد انتقام گیری در این شبکه ها منتشر می کنند! یا مزون هایی که تصاویر مشتریانش را در این شبکه به اشتراک می گذارند و جنجال آفرینی می کنند!
جنبش هشتگ نویسی ها نیز در دنیای اینستاگرام یکی از جالب ترین جنبش های اجتماعی را در دنیای امروز خلق کرده است. جنبش هایی که با یک هشتگ، ظرف چند ساعت یا چند روز چنان همه گیر می شود که چنین پتانسیلی حتی در شبکه های تلویزیونی بین المللی با سابقه طولانی نیز دیده نشده است.
جنبش هایی مانند سلفی بدون آرایش (#NOMAKEUPSELFIE) یا جنبش هشتگ زندگی سیاه ها مهم است (#BLACKLIVESMATTER) سبب شد تا میلیون ها کاربر در سراسر دنیا در لوای اینستاگرام و این هشتگ ها، نسبت به موضوعی مدنی و اجتماعی واکنش نشان داده و هم نظر شوند.
میلیون ها کامنت و نظر و صدها هزار تصویری که تحت این هشتگ ها به اشتراک گذاشته شد، توجهات زیادی را به خود جلب کرد. حتی هشتگ سلفی بدون آرایش سلبریتی ها سبب شد تا کمک های مالی زیادی برای کمک به بیماران در شمال اروپا جمع آوری شود.
کوین سیستروم (Kevin systrom) و مایک کریگر (Mike Kreiger) به عنوان موسسان سرزمین دیجیتالی اینستاگرام، هیچ گاه فکر نمی کردند که یک APP، بتواند یکی از تاثیرگذار ترین رسانه های دیجیتالی تاریخ معاصر را به دنیا معرفی کند و نیم میلیارد مخاطب ظرف کم تر از ۵ سال کسب کند. اپی که سبب شد تا اینستاگرام، ره صد ساله را یک شبه طی کند و در فهرست ۳۰ پرتال پر بیننده جهان از دید الکسا باشد.
کسب و کاری که تنها بستری برای به اشتراک گذاشتن تصاویر کاربران بر روی گوشی های هوشمند بود، ظرف کم تر از ۲ سال به یکی از محبوب ترین سرویس های فضای مجازی بدل شد و اپلیکیشن ان، صدها میلیون بار توسط کاربران اینترنت دانلود شد. محبوبیت گسترده اینستاگرام به حدی بود که بزرگان فضای مجازی مانند گوگل و فیس بوک را بر آن داشت تا باین سرویس فراگیر، همکاری کنند.
امروزه، بیش از ۲.۸ میلیارد نتیجه جست و جو درباره این کلمه در Google ارائه می شود که نشان دهنده اهمیت فوق العاده و قدرت این شبکه و محبوبیتش میان کاربران جامعه اطلاعاتی قرن بیست و یکم است. قدرتی که روز به روز بر دامنه و خدماتش افزوده میشود و طیف های زیادی از کاربران را به عضویت در آن، متقاعد می کند. همین اشتیاق جهانی بود که فیس بوک را به یک کسب و ادغام دیگر (Merger & Acquisition) ترغیب کرد.
سکانس سوم: استارت آپی رویایی
به هر حال، این سایت، محصول شرکت دانش بنیان است. دنیای اینستاگرام محصول یک استارت آپ رویایی و هیجان انگیز بود. جایی که حرف اول و آخر را تصویر می زند. تصویر در ۴ دهه اخیر نشان داد که مهم ترین رسانه و ابزار خبری برای اطلاع رسانی و خبرپراکنی است.
در یک تصویر، می شود به اندازه یک کتاب حرف زد بدون آن که سواد رسانه ای، سواد دانشگاهی و علم و اطلاعات خاص در اختیار داشت. عکس سلفی الن د جنرس با بزرگان هالیوود در مراسم اسکار سال ۲۰۱۴ میلادی، ظرف چند ساعت صدها میلیون بیننده پیدا کرد. عکسی که یکی از تاثیرگذار ترین سلفی های سال های اخیر بود و حتی دقایقی، سرور توییتر را از کار انداخت!
اینستاگرام، مظهر کارآفرینی دیجیتالی موفق است. پدیده ای است که نشان می دهد، اپ نویسان خلاق و نوآور، چه بازار خوب و بکری را تا سال ها در انتظار خواهند داشت و کاربران برای فکر های خوب، پول های خوب و استقبال های رویایی خواهند داشت.
اینستاگرام نشان داد که عمق نظر و بررسی خیلی از کاربران روی اخبار و مطالب به اشتراک گذاری شده در اینترنت، در حد یک لایک ۱ ثانیه ای و رد شدن است و در طول روز، شاید الکی هزاران عکس را لایک کنند! بدون آن که کوچک ترین توجهی به محتوا و پیام بصری داشته باشند! همه این ها برای برنامه ریزان و بازاریاب ها و فعالان کسب و کار دیجیتالی، حرف ها و نکات زیادی دارد.
اکنون شاهد طیفی از معتادان به اینستاگرام هستید، معتادان دیجیتالی (DIGITAL ADDICTION) که لایک و فالو و هشتگ گذاری الکی، بخشی از سبک زندگی دیجیتالی (digital lifestyle) آن ها شده است. سندروم اعتیاد دیجیتالی، شاید تا یک دهه آینده به اندازه بیماری AIDS، چالش بر انگیز شود و قربانی زیادی بگیرد. قربانی های خاموش. . .
اینستاگرام نشان داد تا چه اندازه اپ نویسی و گوشی های هوشمند، بخشی مهمی از سبک زندگی انسان های قرن بیست و یکمی را تحت تاثیر خود قرار می دهد. این پیام آشکاری به فعالان کسب و کار اینترنتی است!
سکانس چهارم: دنیای عجیب اینستا باز ها
دنیای اینستا باز ها وقتی خیلی دقت کنیم، دنیای عجیبی است. دنیایی که بعضی ها چند ساعت در طول روز، به جای کتاب خواندن و ورزش کردن، روی کاناپه یا سر میز اداره یا سر میز شام و حتی موقع پیاده روی، سر به زیر بوده و اسکرول بالا پایین می کنند و لایک می زنند!!!
صدها میلیون لایکی که در طول روز کاربران اینستاگرام روی تصویر ها می زنند، انرژی مکانیکی تولید می کند که برای تولید برق و تامین برق صد ها خانه کفایت می کند! بله! اگر بعدها دیدید که تولید برق از اینستاگرام باز ها هم صورت گرفت، خیلی تعجب نکنید. شاید گوشی های آینده، سیستمی تعبیه کنند که این لایک ها مرتب که روی صفحات تاچ اسکرین فرود می آید، زمینه ای برای تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی شود و تامین شارژ باطری موبایل شما را به همراه بیاورید! این طوری شما خیلی معتاد تر می شوید!
اینستا باز های حرفه ای، حتما کتاب کم می خوانند. حتما به عمق اطلاعاتی که دریافت می کنند اهمیت نمی دهند. حتما نگاه سطحی به خیلی مسائل رو به بررسی دقیق چند موضوع خاص ترجیح می دهند. حتما کم ورزش می کنند و کم مطالعه می کنند. این ها واقعیت های دردناک نسل دیجیتال امروز است. از این رویه فاصله بگیرید.
آیا واقعا ما نیاز داریم هر روز ذهن و فکر خود را در گیر هزاران تصویر مرتبط یا غیر مرتبط با سبک زندگی و کار و شغل و علایق خود کنیم؟ چه نیازی داریم که از لحظه به لحظه زندگی و تصاویر عجیب و غریب سلبریتی ها مطلع باشیم؟ چه چیزی از این اطلاع گرفتن های بعضا بی خود، نصیب ما می شود؟ آیا یادتان است که چند روز پیش چه عکسی از کدام شخصیت را لایک کردید؟ حتی نامش هم بخاطر نمی آورید! پس چرا باید کاری انجام داد که به این سرعت فراموش می شود؟ بهتر است سبک زندگی دیجیتالی خود را کمی عمق بخشیده و حرفه ای تر کنیم و همرنگ های دیجیتالی را کنار بگذاریم.
دنیای اینستاگرام شاید یک دهه آینده تبدیل به فضایی شود که خیلی ها خیلی از عکس هایی که در این شبکه به اشتراک گذاشتند به فکر و خیال لایک بیشتر و توجه بیشتر، حالا دیلیت کنند. انسان ها، سال به سال در عصر مدرن، تغییر می کنند و نظراتشان، نظرات و دیدگاه های چند سال پیش نیست.بنابراین، در انتشار تصاویر و مطالب در این شبکه اجتماعی، کم بلند مدت تر فکر کنید و اگر عکس شما و مطلب شما تاثیر نامطلوبی در آینده خواهد داشت و حریم خصوصی افرادی را نقض می کند، از این کار اجتناب کنید.
دنیای عجیب و غریب اینستاگرام، دنیایی مملو از اکانت های فیک و تقلبی است که برخی برای پیش بردن اهداف شوم یا غیر شوم خود در این شبکه راه انداخته اند. هویت شناسی کاربران اینستاگرام به راحتی امکان پذیر نیست و معلوم نیست در پس پرده، با چه شخص یا اشخاصی طرف هستیم. بنابراین در تعامل با کاربران، همواره به این نکته توجه کنید که هویت کاربران در شبکه ای که می توان با یک ای میل جعلی و اکانت چند حرفی درست کرد و راستی آزمایی خاصی ندارد، خیلی قابل اعتماد و اطمینان نیست.
شاید برای شما هم پیش امده باشد که تصاویری از دوستان خود را در فلان منطقه تهران یا ایران مشاهده می کنید، اما می بینید دوست شما از هشتگ پاریس و نیویورک و لندن و نیاوران و فرشته و کردان و امثالهم که هیچ ربطی به موضوع مکانی و زمانی تصویر ندارد، استفاده می کند.
این رویه عجیب که چند سالی است در بین خیلی از کاربران اینستاگرام مد شده، فرصتی برای بیش تر دیده شدن تصاویر آن ها به شمار می رود. اما وقتی تصویری که در خیابان ولی عصر تهران گرفته شده است، خیابان شانزلیزه پاریس یا خیابان پنجم نیویورک بر روی ان تگ می شود، ارزش خود را از دست می دهد و دوستان شما نظر دیگری به نوع رفتار شما در اینستاگرام خواهند داشت. به این موضوع نیز در هشتگ گذاری توجه کنید.
تلاش کنید که همواره صفحاتی را در اینستا FOLLOW کنید که به رشد اطلاعاتی و آگاهی شما در موضوعات مختلف کمک کند. فالو کردن صفحه شخصی صدها هنرمند که تنها به انتشار تصاویر شخصی خود مبادرت می کنند، کمکی به شاد شدن و انرژی مثبت بودن زندگی شما و هم چنین افزایش اطلاعات و آگاهی تان نخواهد کرد. این نکته ظریف و ساده را در ذهن داشته باشید.
سکانس آخر: توهین های دیجیتالی
دایرکت بازی، مقوله ای متداول در اینستاگرام است. برای برخی ها، نوعی بازی و سرگرمی به شمار می رود. همین چند روز پیش بود که در جریان برگزاری فینال رقابت های یورو ۲۰۱۶ بین پرتغال و فرانسه، موجی از حملات به دیمتری پایت، بازیکن فرانسوی که تکل خشنی روی پای اسطوره فوتبال پرتغال و جهان (کریس رونالدو) رفت، توسط برخی کاربر نما های ایرانی صورت گرفت.
هزاران کامنت توهین امیز به زبان فارسی، ماحصل چند ساعت فعالیت کاربران ایرانی روی اینستاگرام این بازیکن بود که اخیرا شمار فالوور هایش به ۱ میلیون نفر رسید و شاید اهانت های برخی کاربران فارسی زبان، در معروفیت صفحه اش تاثیر داشت چرا که این رفتار زشت و عجیب برخی از کاربران در دنیای اینستاگرام به سرعت بازتاب جهانی پیدا کرد.
توهین های دیجیتالی و هتاکی های مختلف و دایرکت نویسی های توهین آمیز، تنها مختص به بازیکنان و هنرپیشه های ایرانی و خارجی اینستاگرام توسط برخی ها نمی شود. همین چند وقت پیش، دوباره عده ای سراغ صفحه اینستاگرام دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا رفتند و زیر تصاویر این افراد شروع به هتاکی به زبان فارسی کردند!
باز هم شاید برای شما جالب باشد که بدانید، هتاک ها دیجتالی پارسی نویس!، حتی به دختر اوباما، رییس جمهر امریکا نیز رحم نکردند و آن قدر دایرکت های مختلف و پیام های گوناگون روی تصاویر این دختر منتشر کردند که زمینه خصوصی شدن صفحه ۱۴ هزار فالووری مالیا اوباما فراهم شد.
اخیرا نیز به دلیل شدت پیام ها، او کل تصاویر صفحه خود را دیلیت گرد و البته بعدا در پیامی اینترنتی اعلام کرد که کاربران هتاک ایرانی را بخشیده است. اینستاگرام او را در نشانی https://www.instagram.com/obama.malia دنبال کنید.
هتاکی های دیجیتالی، بخش غیر قابل انکار سبک زندگی دیجیتالی برخی از کاربران ایرانی در این شبکه پر مخاطب است. بعضی برای خالی کردن عقده های روانی و مطرح کردن انتقاد خود به مسائل سیاسی و اجتماعی و هنری روز، از حمله به صفحات سلبریتی ها در اینستاگرام استفاده کرد تا فرصت بهتر دیده شدن را در اختیار بگیرند.
وقتی موجی از هتاکی ها به صفحات فلان شخصیت هنری و سیاسی غربی توسط کاربران فارسی صورت می گیرد، تمام دنیا به این موضوع واکنش نشان می دهد و نظر منفی روی فعالیت کاربران ایرانی در اینترنت صورت می پذیرد و اکثریت، فدای گروه اقلیتی می شود که رفتار زشتی از خود را به عنوان بخشی از جامعه اطلاعاتی ایرانیان در فضای مجازی ارائه کرده است.
اگر چه چنین رفتار های عجیبی که در سال های اخیر شدت گرفته است می بایست مد نظر کارشناسان و محققان فضای مجازی ایران قرار بگیرد، اما به نظر می رسد، بخشی از سبک زندگی سنتی ایرانیان که با چالش هایی همراه است، به فضای مجازی نیز کشیده شده است و باید برای آن فکری کرد.
به هر حال، دنیای اینستاگرام دنیای عجیب و غریبی است که در استفاده از ان باید دایره احتیاط را فراموش نکرد. از این شبکه، باید نگاه سیاه و سفید را کنار گذاشت و واقع بینانه، با شبکه های اجتماعی برخورد کرد و مهارت های دیجیتالی خود را افزایش داد.
اینستاگرام این روز ها برای فعالان کسب و کار های مختلف، فرصت های تبلیغاتی متنوعی فراهم کرده است که برای استفاده از آن ها دنیای بزرگی روبروی شماست که شاید چالشهای آن را نشناسید. مجموعه وب۲۰سوشال با به کارگیری تیمی حرفه موفق شده است مدیریت اینستاگرام بسیاری از پیج ها را عهده دار باشد. شما هم میتوانید به جمع افراد موفق در اینستاگرام بپیوندید.